Dupa o iarna foarte uscata si cu ger extrem, -19°C aproape o luna, ne bucuram de fiecare firicel ce mai rasare si de fiecare pata colorata si parfumata! Seceta dureaza mai departe in martie si aprilie!
Ohh, draga Julia, multumesc pt. complimente! Adevarul e ca imi place sa ma joc cu structuri si culori, adica incerc anual ceva mai nou. Trandafirii mi-au inghetat, cei englezesti aproape toti! Pa si pusi, flor la toamna, ... eventual daca-si revin!!! M-am saturat de englezesti pana peste cap! Asa ca punem baza pe perene si sezonale, sunt nevoita! Mai experimentez ca mai sunt multe alte flori frumoase si ar fi pacat sa ma blochez doar la trandafiri! :)))
Ba, e chiar foarte in panta! Tocmai acolo a fost mai nasol unde e acum aleea! Doamne multam ca numai trebuie sa urc dealul! :))) .... doar treptele! :))) In rondurile de-a lungul aleei am avut probleme si la ingrijit si la udat, acum sper sa mearga toate mai bine! Mai dureaza pana e gata dar incet se contureaza!
Multulmim foarte mult! Asa e cu gradina, mult lucru, multe pierderi dar si mult succes impreunat cu si mai multe bucurii si momente linistite si frumoase! ♥
Multumesc draga mea! A durat pana ce s-a realizat dar am reusit! Si sa vezi ce placere e sa lucrezi in rondurile inaltate, nu trebuie sa te apleci asa mult, usureaza enorm la spate! :)
da, stiu ce inseamna dureri de spate. Chiar ieri dimineata ma ridicam mai greu din pat dupa o zi sapat si curata in jurul trandafirilor. Si am fost rasplatita cu o ploaie zdravana dupa aceea. Chiar ma bucuram.
Multulmesc Flora! Da, in sfarsit mai ordonat ca tare m-am saturat sa urc panta zilnic de x ori! :)) M-a costat multa munca de lamurire dar s-a meitat! Si "seful" e tare multumit! :))
Multumesc Maria pt. apreciere! ♥ Avem si zona pt. legume doar ca nu e atat de spectaculoasa, deci e gradina! :))) Iar vizita personala ar fi indelungata, v-ar trebui concediu din primavara pana in toamna! In fiecare sezon e "un pic de spectacol", unul nici nu se termina incepe deja urmatorul! Deci macar virtual, va astept cu drag! ♥
Am spus un timp scurt tocmai ca sa nu le lipsesc pe dragele mele de prezenta si ingrijirile mele. De cate ori ma intorc acasa din calatoriile mele de cum intru pe poarta le salut pe toate, trecand cu mana pe deasupra lor ca sa simta ca m-am intors si le multumesc pentru modul in care ma asteapta.
Multumesc! Eu nu prea sunt cu galbenul si chiar alyssumul nu m-a incantat deloc, ani de zile! Dar anul acesta m-a convins, e un galben de lamai copt, foarte intens. Deci planific o mica bordura cu floricelele galbene, ... asta pt. ca tot m-am ferit de el! :))) Probabil cu varsta si gusturile se mai schimba!?!
De obicei luam de la piata un fel de alyssum pitic cu niste floricele mici albe grupate in inflorescente si le puneam in ghivece mari in combinatie cu alte flori, rezista binisor toata vara. Fiind pitic se preteaza si pt borduri dar...e alb. :)
Cel alb si cel roz sunt doar de un singur sezon, cel galben e peren! Daca galbenul sau movul va place mai mult cautati pe la targuri de flori sau pe piata, gasiti cu siguranta. Sau se gasesc si seminte, toate soiurile se inmultesc foarte usor! Bafta!
Da, draga, e Cerastium tomentosum! E foarte decorativ dar atentie ca invadeaza enorm!
Deci din dreapta spre stanga:
- Phlox subulata alb
- Lalele si Myosotis
- Cerastium tomentosum si tufe micute de Margerete
- Trandafiri si printre ele pe post de acoperitor de sol Nepeta si Geranium cu schimbul
- si din nou lalele
In rondul acesta mai urmeaza o modificare mare la toamna. Trebuia sa fac in primavara timpurie dar n-a permis vremea. Sunt multe puse doar provizoriu (nepeta si geranium), sa-mi tina umbra la radacina trandafirilor. Deci mai e muuuulta munca! :)
Multumesc. :) Stiu din experienta cat e de invadator cerastium :)) M-am "luptat" cu el anul trecut pentru ca invadase si sufoca toate plantele din jur. Am o tufa mare de Nepeta obtinuta din seminte si plantata anul trecut care desi am jumulit-o pentru ca era mai mare decat trandafirul de langa ea vad ca tot tiganca e si se face uriasa :)) Am vrut sa o am pentru pisica dar pisica nu ii acorda nici o atentie :)) iar acum nu stiu ce sa fac cu ea. Cred ca e buna pentru umbrirea clematitelor totusi...
Multulmesc Florina! E phlox subulata. Am avut o tufa mare care mi-a sufocat deja gentiana, trebuia s-o coafez! Numai bine s-a potrivit, si mi´-a ajuns la fix pt. tot rondul. Zici ca exact acolo ar fi vrut sa fie platntat! :)))
Multumesc draga Flora! Aici a fost planificat din anul trecut sa plantez ceva de bordura dar n-am fost inca hotarata cu ce. Acum numai bine s-a nimerit, sunt multumita cu rezultatul! :))) Sper sa-mi creasca putin pana la anul si sa prinda radacina de jos, adica sa-mi tina pamantul altfel mi le betoneaza barbatul! :)))
Multumesc foarte mult! Pai la frigurile ce am rabdat si mai rabdam si acum nu-i de mirare ca au tinut! Ieri a plouat foarte intens si a fost si piatra, le-a aranjat definitiv! :(( Mai sunt vreo 2-3 tufe tarzii si apoi predau scena altor frumuseti, ... pana la anul!
Imi pare rau de vremea rea, si pe la noi a plouat, dar am scapat de zapada sau alte precipitatii extreme in aceasta primavara. In schimb ploaia a fostinsotita de rafale de vant care au cam distrus florile ciresilor. :(.
:))) Multumesc foarte mult! Da, cocorul e cu semnul intrebarii! Nici noi nu stim cum s-a ratacit ca in zona noastra nu avem. Ca s-a oprit sa faca o pauza, ca i-afost foame, ... cine stie, ....poate e urma schimbarilor climatice!!!???
Cocorul cred ca este o "ea" cu simtul frumosului ! :) S-a oprit din zborul ei, a tras cateva cadre inainte de a-si continua drumul. Te-ai gandit vreodata cum arata gradina ta vazuta de sus ? :)
:))) Poate ai dreptate cu cocorul! :))) De sus n-am ocazia sa vad gradina doar imagini din Satelit! Iar de acolo se vede doar conturul, nimic detailat! Poate cu o drona! :))
Multumesc foarte mult pt. apreciere! :)) Dar sunt ferm convinsa ca mai sunt si alte gradini cu frumusete deosebita! Si stiti cum e, gusturile mai si difera! Ma bucur ca va place si va astept cu drag in continuare la o plimbare in gradina virtuala! ♥
Multumesc foarte mult! Ne bucuram de tot ce mai infloreste si creste ca foarte multe au degerat in ultimele 2 saptamani. Acum ne concentram mai mult pe cele sezonale, pe cele de vara!
Cum reusesti sa le aliniezi asa de frumos ?! littlemermaid.sunphoto.ro/2017_-_01_-_Primavara/109057554 Ale mele chiar daca sunt acelasi soi una este mai inalta, alta e mai scunda, una e inflorita dar vecina are boboc... sunt in treaba lor fiecare si arata...bramburite. :)))
Multumesc Julia draga, dar nici ale mele nu sunt toate uniform. Aici sunt mai multe soiuri, cu flor timpuriu, mediu si tarziu. Doar cu temperaturile scazute cele medii au ajun in urma pe cele timpurii! Daca te uiti mai bine aici se vede mai clar: littlemermaid.sunphoto.ro/2017_-_01_-_Primavara/109057558 Iar cele tarzii sunt si la mine inca boboci. De mai tine mult frigul cred ca si alea prind cele timpurii!!! Vezi, pe o parte ma necajesc ca e frig si multe nu se dezvolta iar pe alta parte am surprize! Avantaje si dezavantaje! :)
Ma uit de ani de zile la gradina ta si tot nu invat nimic. Cata ordine si perfectiune! Unde sunt buruienile??? Nici la mine nu prea le vezi, ca am multe flori, unele langa altele. Dar la tine... uita-te la alei. Zici ca sunt desenate.
Multumesc draga! Le-am amenintat ca n-au ce cauta printre flori!!!! :)))
Cum avem solul foarte nisipos avem avantajul ca se prelucreaza mai usor decat solul lutos. Deci fitnis pt. sale si spate, sapat, aplecat si smuls! :)))
Eu am primit-o de la mama ca si puiut de vreo jumate de metru iar la mine e in anul patru. In acest an a avut primul flor. Din pacate nu a reusit sa infloreasca de tot, a degerat! Asa se zice ca glicina are nevoie de la samanta pana la floare, 7 ani! Deci mai putina rabdare. Important e sa fie la soare si sa aiba spatiu suficient, restul le rezolva ea singura! Bafta! :))
Multumesc Florina draga! M-am asigurat cu flori de sezon ca restul nu stiu ce v-a inflorii. Trandafirii atarna cu boboci cu tot, bujorii au intepenit, irisii nu se misca, doar clematitele se mai tin, dar nu stiu pana cand ca valul urmator de ger s-a anuntat deja. Deci incercam cu sezonale. Sunt cam inghesuite ca le am si pe cele de balcon pt. fiica mea. Inca nu se poate planta nimic afara, nici in gradina nici pe balcon. Anul trecut pe aceasta vreme erau deja tufe prezentabile, ... in liber!
Doamne multam pentru sera! In vremuri asa capricioase n-as da-o pentru nimic! De plantat afara nici vorba, poate spre sfarsit de mai, deci va trebui sa reziste in sera mai o luna! N-a fost asa planificat dar asa a venit! Bine ca mai sunt si flori de sezon! :)
Multulmesc draga Flora! Sunt palisade din lemn, la metru. Astea au avut 25 cm inaltime, cam 10-12 cm sunt in sol. Numai infipt nu merge ca sunt trase pe sarma si nu reusesti sa le pui "snur", se misca. Exact nu mai stiu cum a fost, e technica sotului, dar stiu ca a facut santulet, apoi a lucrat mult pana ce le-a aranjat sa stea intr-o line, le-a pus si la boloboc sa aiba aceeasi inaltime peste tot, iar la urma a tras pamantul/nisipul din nou in santulet si a batucit bine sa nu se mai miste. Cel putin 5 ani ar trebui sa reziste, e lemn natural, nu e vopsit! La noi e solul foartre nisipos, sunt nevoita sa fac bordura altfel nici de udat nu se poate ca tot pamantul/nisipul se spala.
Realizez acum. Am vazut si la noi asa ceva. Am si eu, doar ca le-am pus pe post de gadulet, cumva pamantul nu preseaza pe ele, decat la baza. Da, e nevoie de santulet.
E o bucurie pentru ochi gradina ta ! Vad ca lalelele tale rosii s-au inmultit deci e un soi care trebuie premiat ! Cum se numesc ?
Prunusul triloba are un loc central pe meritul frumusetii lui . Am si eu unul tanar dar pus gresit intre trandafiri si mi-e cam teama sa-l mut stiind ca e cam sensibil....
Multumesc Florina! Lalelele rosii sunt Apeldoorn, Darwin. Pentru mine sunt cele mai frumoase lalele, atat la forma cat si la culoare. E un rosu foarte intens, "ilumineaza" toata gradina. Cele din rondul rotund sunt Van Eijk, tot Darwin, un rosu mai pal, mai mult spre roz.
Prunusul triloba e intr-adevar sensibil la transplantat. Defapt sensibil de tot, ca si tufa care mi-a inflorit acum. Mi-a degerat in urma cu 2 ani de tot, trebuia sa-l tai la zero si era deja sa ma despart de el cand s-a razgandit sa lastareasca din baza, asa a scapat. Acum vrea sa-mi arate ce stie! :)) Mai am si un pom care mi-a degerat anul trecut. Sie-a revenit putin, a dat in vara 3 ramuri din care o ramura a degerat din nou aceasta iarna. Deci cat sunt tineri sunt extrem de sensibili dar cand au pornit si incep sa se maturizeze atunci "se potolesc". Poate reusesti sa muti mai degraba trandafirul, daca e neaparat nevoie! Daca nu, mai bine lasa asa decat sa-i pierzi!
Ce spirit de observatie aveti! Eu nu imi doresc sa stea in calea mea, dar se mai intampla uneori.Nu le agreez. Aveam una care se invartea mereu pe langa solar. Intr-o zi in care am intrat de cateva ori in solar sa iau legume pentru mancare am auzit fosnete si uitandu-ma sa vad soparlita am vazut o coada maronie care nu se mai termina. Am realizat ca de fapt era un sarpe. Unul destul de mare. Cred ca il deranjam si s-a hotarat sa se odihneasca in alta parte. Am fugit tipand de cred ca s-a auzit la celalalt capat al satului.
Off! Soparlele mele sunt micute, cu coada cu tot ca. 20 cm. De ar fi mai mari nici mie nu mi-ar fi atat de dragi, iar serpii nu-mi sunt simpatici nici mie cu toate ca serpii mai mananca si soareci. Avantaje si dezavantaje!
Am notat! Nu promit dar poate reusesc sa adun seminte! Anul trecut am avut cateva tufe albe dar doar 2 plante firave au mai ramas. Restul s-au distrus cu gerul de iarna. :((
Cum ai procedat cu glicinia ca sa ii formezi o structura ordonata cat de cat , cat se poate cand e vorba de ea. Am primit si eu o jordita inradacinata acum patru ani iar acum este o harababura in zona ei. Are o multime de ramurele crecute haotic care se intind in toate directiile. N-am taiat-o niciodata si probabil acesta este unul din motivele pentru care nu a inflorit niciodata.
Draga Julia, glicina mea e o planta tanara care abia anul trecut a pornit.Am primit-o ca si puiut de la mama, cu 4 ani in urma. 3 ani jumate nu s-a miscat din loc, doar ca a dat frunze. Anul trecut m-am suparat si am amenintat-o, cred ca a avut efect ca mi-a daruit 3 lastari de vreo 2 metrii, fara ramuri laterale. S-a intins in sus! Pe acesti lastari a facut o multime de boboci care in curand vor inflori. Deci n-am tuns nimic ca n-am avut ce, m-am bucurat ca a pornit! Eu mi-as dori sa fie mai bogata, dar poate ma surprinde la vara cu lastari noi! Acum tu poti s-o coafezi pe a ta dupa gustul tau. Poti s-o tunzi sa-i dai o forma sau s-o dirijezi in directia dorita, pana ce mai poti s-o descalcesti, ... ar fi indicat! Glicina ta si-a investat toata puterea in lastari si poate de aceea n-a produs boboci. Vezi ca sunt anumite soiuri care infloresc foarte greu, trebuie reglementar tunse si cu tuns cu tot infloresc greu.
Eu as lasa doar lastarii de baza, adica cei mai lungi si grosi, putin scurtati si doar cateva ramuri laterale (si acelea scurtate), restul tuns drastic ca pana in toamna iti mai lastareste din nou! Dar decizia e a ta! Eventual fa o poza s-o vad, poate mai imi vine vreo idee! :))
Am citit pe undeva, nu mai stiu unde, ca au tendinta sa se rasuceasca in sens orar sau antiorar. Am vazut la un moment dat o glicina superba, avea peste 2m inaltime si tulpinile erau rasucite intentionat. Tulpinile erau deja grosute si cum erau crescute asa de ceva vreme aratau ca si cum era un singur trunchi. Astfel glicina arata ca un pomisor, ca un palmier. Mi-as dori si eu un palmier asa si nu sa arate ca parul unei meduze cum e acum :))
Exact asa e! Si daca ii dirijezi contra atunci posibil sa nu infloreasca! Studiaza-ti tufa sa vezi daca o ia pe stanga, .. pe dreapta, ... sau o ia razna! :))))))
Ohhh! Mie mi-e drag de ele, am multe in gradina! Sunt harnice,ma scapa de multe insecte si gongi daunatoare. L-am filat cat o rontait pe o goanga neagra cat capusorul lui. L-a scuturat, l-a ronzait si in mai multe ture l-a inghitit. A facut o burtica de numai, si apoi a baut apa de pe frunzele florilor! :))) Apoi sa-i fie de bine!
Da, a inchiriat tufele de vinca si aubretia impreuna cu o femela, acusi avem bebelasi! :))) Se adapostesc printre flori cand bate soarele pe acel loc, iar cand ud florile din imprejur mai las putina apa in stropitoare si sa vezi cum bea apa direct din teava! :))
Am avut 3 firicele foarte timpurii, iar restul abia acum incepe parada! Suntem cu macar 3 saptamani in urma fata de voi! Nu le-a convenit iarna asta cumplita si uscata, sunt mult mai slabe fata de anul trecut, dar e bine ca macar infloresc si asa! :))
La tine ti-a dat macar frunze? Daca au frunze atunci bulbii traiesc si la anul iti vor inflorii din nou!
Tot mai frumos se imbraca gradina ta!
La mine dicentra abia a rasarit, e doar un firicel anemic desi tufa era destul de mare. Sper sa recupereze anul viitor..Si cu brunnera am avut emotii, credeam ca am pierdut-o, dar intr-un final a dat si ea. Iarna asta a afectat multe plante, cel putin la mine...
Multumesc draga Aurelia! Asa e! Iarna trecuta a pus plantele tare la incercare. Majoritatea au rezistat dar mai sunt si pierderi! Si si asta apartine de gradinarit!
Dicentra isi revine destul de usor, da-i putin compost, tine-l umed la radacina si sa fie ferit de soarele arzator de pranz. Tijele cu frunze sa nu le tai, doar dupa ce s-au ingalbenit/uscat de tot (!!!), are nevoie de frunzis sa se regenereze! Se retrage singura! Bafta si sa le vedem inflorite!
Superba vinca acum o privesc cu alți ochi, nu stiam ca se face asa frumoasa. La dicentra tufa e bogata , o ai de mult ?Tufa galbioara îți fura privirea .
Multumesc Marcela! Vinca daca e la maxim atunci nu mai vezi frunzele doar floricelele, devine un covor de flori! Un acoperitor de sol fara pretentii!
Dicentra am achizitionat cam cu 2-3 ani in urma, a fost deja planta zdravana la cumparat. Am mai multe tufe dar la asta ii merge mai bine, se simte tare bine pe acel loc! :))) Celelalte tufe sunt mai slabute, iarna trecuta nu le-a pierit deloc! Dar incet pornesc si ele!
Tufele Doronicum au ramas mai compacte in urma secetei, dar si asa sunt foarte harnice. In 2015 am impartit tufele si abia acum incep sa-si revina la frumusetea dorita. Zilnic am surprize! :))
Am si eu mai multe tufe care au diferite stadii, adica nu toate infloresc. Iarna a fost cam cumplita si au suferit si ele. Tufa asta e pe un loc foarte ferit cu soare de dimineata. Vor lumina dar nu soare fierbinte, mai mult semiumbra si fara soare arzator la pranz, ... si sunt setoase! :)) Sper sa ai si tu parte de frumusetea ei! ♥
Multumesc draga Julia! Prunusul se poate tine ca tufa, aici se obtine inaltimea dorita prin tuns, sau il lasi sa creasca pom. Pomii iar poti sa-i tunzi si ai pomisori la marime dorita sau lasi sa creasca liber si la maturitate ajung pana la 4-5metrii circumferinta (coroana) si inaltime. Mie imi plac si tufele si pomii. Aceasta tufa mi-a degerat dupa plantat dar si-a revenit. Iar dupa putin tratament a lastarit la nebunie. Pana ce trece florul va trebui sa decid ce sa fac cu el, ramane tufa sau creste pom! :))
Papa bun! :)))) Adica i-am dat compost dupa ce l-am tuns drastic, l-am udat mai des in vara cand a fost fierbinteala mare si atat! Dupa cum se vede i-a picat bine, Doamne multam!!! Am avut noroc ca radacina a fost intacta.
Intotdeauna va privesc cu admiratie fiecare postare. Nu gasesc cuvinte potrivite, cuvinte care sa nu sune ca o tinichea in fata atator bijuterii. Cred ca este ultimul comentariu al meu. Voi urmari mereu din umbra, muta de admiratie, gradina cu de toate, si, ca o scolarita timida, cateodata, sa mai cer cate un sfat ca si in trecut. Jos palaria!
Multumesc pentru cuvintele frumoase pline de suflet! Dar de ce ultimul comentariu?
Va astept cu drag si la vizionat si cu informatii, deci daca aveti intrebari va ajut cu drag. Cat stiu dau mai departe asa cum m-am bucurat si eu cand am primit ajutor la vremea mea! ♥
Cu siguranta ca ma voi rataci in continuare pe aleile din gradina plina de farmec, dar nu gasesc cuvinte potrivite care sa exprime starea mea de bucurie cand vad atata pricepere si bun gust,. Este o magie acolo printre straturile de flori care ma fac sa raman muta de uimire si imi pierd cuvintele. Talent, efort, migala = rezultate maxime. Culori potrivite asa cum un pictor incearca prin compozitiile sale sa spuna totul despre cunoasterea acumulata. Totul la superlativ.
Si eu multumesc.
Multumesc Flora draga! Daaa, toate culorile curcubeului! Iar cand sunt expuse la vanzare te doare capul ca nu sti care sa alegi! Am rezolvat treaba ca am luat din fiecare culoare! :))) Asta ca si tratament, ... sa nu ma mai doara capul! :)))
Multumesc Florina! Aubrietele sunt cam sensibile la umezeala, adica sa nu stea apa la radacini. Iar la noi cum e solul foarte nisipos le place la nebunie! Gerul i-a cam ciufulit dar dupa ce i-am curatat si-au revenit bine! :))
Multumesc Marcela! Vinca are multe variante. Mai nou a aparut un soi albastru cu flori uriase, simplu fantastic. .... si ce sa zic, sta pe lista si la mine! :)))
Nu-mi ramane decat sa astept s-o admir la tine .Sa nu uit de heleborus tango super frumos si mi-a mai atras atentia viola cornuta ,ce poti sa-mi spui despre ea .
Scuze pt. raspunsul intarziat! Viola cornuta e defapt perena, dar nu la ger uscat cum am avut si iarna trecuta, adica pana la -19°C cu ger uscat si indelungat. Au cerinte ca si panselutele obisnuite, sunt nepretentioase, fac tufe bogate si se inmultesc si singure. Urmasii nu mai fac tufe atat de bogate dar colorul isi pastreaza! Sunt simplu adorabile, merita incercat!
Multumesc draga Julia! Esti binevenita la orice ora! :)) Astea mov sunt panselute perene (Viola cornuta) rezistente cam pana la -15°C, au florile mult mai micute decat hibrizii, ceva mai marisori decat cele salbatice, dar in schimb infloresc mult mai bogat, florul dureaza mai indelungat si nu sunt atat de sensibile nici la ploi. Daca le merge bine pot face niste tufe de Ø 40cm(!!!) iar plantate in grup iti formeaza un covor inflorit! Se gasesc in foarte multe culori si combinatii de culori! Vezi pe targuri de flori, apar impreuna sau ceva mai tarziu decat panselutele.
Multumesc draga Flora! Da, le tund, ... destul de drastic! Primele 2-3 saptamani arata cam jalnic dar isi revin foarte repede. Vreau sa tin tufele compacte! Cele din poza sunt tufe de 1 an, pana la toamna cresc impreuna! :))
Daaa! Cam dardaie, ca si azi dimineata am avut -2°C, dar nu se lasa! :)))
Am inceput tunsul trandafirilor, dar nu ma grabesc cu ei ca pana la sfarsit de martie tot se mai anunta ger si bruma peste nopti. :(
La noi au fost si 24 de grade..Eu am tuns ca au inceput sa creasca frunzulitele deja si nu are rost sa-i mai las. Am tuns scurt majoritatea ca au iesit deteriorati din iarna..
Multumesc pt. apreciere! In poza respectiva nu sunt inca plantate, sunt inca in tavita de plastic cum le-am cumparat! Dar tocmai asa impreunate arata ca si un covor colorat! :)))
Multumesc Aurelia! Da, in sfarsit multa culoare dupa griul mohorat al iernii, ... ca alb nu prea a fost! Chiar si ochii sunt "infometati" dupa culoare! :)))
Multumesc Marcela! Pana acum a fost inca frig si mohorat dar de maine asteptam sa se incalzeasca mai bine, adica sa avem temperaturi de primavara. In sfarsit! :)
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.